1 miljoen ATAG CV-ketels

Geplaatst op 03 november 2020 door Redactie

Een moment om bij stil te staan; 1.000.000 CV-ketels geproduceerd en verkocht. Gerealiseerd samen met de ATAG Select Dealers en grote landelijke accounts als Feenstra, Warmteservice en Essent. Een speciaal moment vraagt om een speciale actie: Het productienummer van de 1.000.000ste ketel is geregistreerd en de installateur die deze plaatst en de garantiekaart registreert, krijgt een bedrijfsuitje cadeau. De consument, bij wie de ketel is geïnstalleerd, krijgt deze geheel gratis.

Carl Berlo - CEO ATAG Verwarming: “Ik ben bijzonder trots op het feit dat we dit aantal samen met de ATAG SelectDealer hebben gerealiseerd. Een moment op bij stil te staan, mede doordat de markt verandert in een snel tempo. Niemand die nu weet welk verwarmingssysteem leidend zal worden. Eén ding is zeker: Inzetten op één systeem is niet wenselijk. Daarom zal de komende jaren de CV-ketel - al dan niet in combinatie met een hybride warmtepomp - nog steeds een belangrijke rol spelen bij het verwarmen van woningen”.

ATAG blijft actief in de aardgasmarkt, want de vervangingsmarkt – ruim 400K stuks - zal ook de komende jaren blijven bestaan. CV-ketels zijn nog niet uitontwikkeld. Zo is bijvoorbeeld het rendement van tapwater te verbeteren, naast het feit dat een hybride systeem nu een combinatie is van twee componenten, waarbij dit ook één component kan worden.

Dit wetende speelt de CV-ketel nog steeds een belangrijke rol in het ATAG assortiment, naast de hybride warmteoplossing die een lange toekomst voor zich heeft en een uitstekend alternatief kan zijn om stapsgewijs afscheid te nemen van het aardgas.
De ATAG focus ligt meer en meer op andere - duurzamere – oplossingen dan aardgas. Hierbij is het niet wenselijk om in te zetten op slechts één verwarmingssysteem. Iedere woning vraagt om een eigen warmteoplossing, waarbij het belangrijk is om opties aan te bieden die het beste passen bij de specifieke woonsituatie.

De ATAG visie rondom verwarmen is gebaseerd op 4 duurzaamheidsstappen, die leiden naar een CO2 neutrale leefomgeving: Van verwarmen met aardgas, met zon, hybride tot een all-electric oplossing, alle mogelijkheden zijn bespreekbaar.