Campagne "Je kunt zoveel meer in de techniek" trekt al meer dan 25.000 geïnteresseerden

Geplaatst op 19 juli 2024 door Redactie

Sinds de lancering in september 2023 heeft de campagne "jekuntzoveelmeerindetechniek.nl" een indrukwekkend bereik gehad. De campagne, gericht op het enthousiasmeren van mensen voor een loopbaan in de techniek, heeft al ruim 25.000 mensen aangetrokken die de test op de website hebben gedaan om te ontdekken of ze potentiële 'tech-helden' zijn. Volgens Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, is dit succes geen verrassing. Hij benadrukt de veelbelovende toekomstperspectieven binnen de technische sector en de groeiende interesse voor werken in de techniek.

Betekenisvolle banen in de techniek
Terpstra wijst op de maatschappelijke impact van technische beroepen als een belangrijke factor voor de toenemende belangstelling. "In de techniek vind je de banen die ertoe doen. Mensen zijn blij met je komst en aan het eind van elke werkdag zie je concreet resultaat. Dat geeft enorm veel voldoening. Bovendien lever je een bijdrage aan belangrijke uitdagingen, zoals de energietransitie", aldus Terpstra. Deze betekenisvolle bijdrage aan de maatschappij maakt technische beroepen aantrekkelijk voor velen.

Bereik van de campagne
De campagne "jekuntzoveelmeerindetechniek.nl" heeft sinds de start ruim drie miljoen mensen bereikt binnen de doelgroep van 20- tot 40-jarigen. Meer dan 130.000 mensen hebben de website bezocht en gemiddeld vier artikelen per bezoeker gelezen.

Nieuwe zomercampagne: "Werk waar je energie van krijgt"
Op 22 juli lanceert Techniek Nederland een nieuwe fase van de campagne onder de titel ‘Werk waar je energie van krijgt’. Deze zomercampagne speelt in op de vakantieperiode, een tijd waarin veel mensen overwegen om van carrière te veranderen. Gedurende juli en augustus zullen billboards in kustplaatsen, bij pretparken en grensovergangen te zien zijn. Daarnaast zullen er advertenties verschijnen op nieuwsplatform NU.nl en andere grote mediaplatforms. De social media strategie zal volledig in het teken staan van ‘Werk waar je energie van krijgt’.

Techniek overal zichtbaar
Terpstra benadrukt de alomtegenwoordigheid van techniek in het dagelijks leven. “Of je deze zomer naar het strand gaat, het vliegtuig pakt of met de auto op stap gaat, je kunt niet om de techniek heen. Met deze campagne staat techniek volop in de spotlight. Dat gaat zeker effect sorteren."