SolarEdge lanceert nieuwe Synergy-omvormer

Geplaatst op 29 december 2021 door Redactie

SolarEdge Technologies, wereldwijd toonaangevend in oplossingen voor slimme energie, maakt bekend dat zijn vernieuwde 3-fase omvormer met Synergy-technologie leverbaar is in de Benelux. De nieuwe versies leveren maximaal 100 kW op 400V-netten en 120 kW op 480V-netten. De SE100K-omvormer biedt tot 150% DC-oversizing om de energieproductie te maximaliseren en daarmee de winstgevendheid van grotere zonne-energie systemen te verbeteren. Daarnaast bevat de omvormer een ingebouwde nachtelijke PID-herstelfunctie. Deze PID-herstelfunctie (Potential Induced Degradation) voorkomt dat zonnepanelen na verloop van tijd minder presteren en daardoor minder energie kunnen produceren.

De omvormer introduceert bijvoorbeeld een innovatieve pre-commissioning functie. Die stelt installateurs in staat om volledig automatisch systeemcomponenten te valideren vanaf hun smartphones, nog vóór de aansluiting op het AC-net. Dit versnelt het installatieproces aanzienlijk. Mogelijke bedradings- of verbindingsproblemen kunnen ze namelijk al op voorhand signaleren en oplossen.

Daarnaast zorgt het modulaire lichtgewichtontwerp ervoor dat elke afzonderlijke unit kan worden geïnstalleerd door een team van twee personen, zonder dat daar specialistische apparatuur voor nodig is. Ook dat levert tijd- en kostenbesparingen op.

Uniek aan de Synergy-technologie van SolarEdge is dat die de omvormerfunctionaliteit opsplitst in drie onafhankelijke units. Die worden vervolgens aangestuurd via één beheerinterface. Dankzij deze oplossing wordt de uptime van het systeem verhoogd, want in het onwaarschijnlijke geval van een technische storing in de componenten die op één unit zijn aangesloten, blijft de rest van het systeem energie opwekken.