ABB introduceert huisaansluitkasten voor transformatiemarkt

Geplaatst op 18 juli 2024 door Redactie

ABB, de technologieleider, breidt zijn aanbod uit en biedt huisaansluitkasten (HAK) nu rechtstreeks aan installateurs in de transformatiemarkt. Dit stelt installateurs in staat om HAK-kasten, stijgleidingkasten en meterborden zelf in te kopen, op te slaan en op elk gewenst moment te installeren. Deze flexibiliteit leidt tot kortere doorlooptijden en kostenbesparingen.

De transformatie van bestaande gebouwen naar woningen biedt een duurzame oplossing voor het woningtekort. Dit proces bespaart op bouwtijd en -kosten en vermindert sloopafval doordat bestaande materialen langer worden gebruikt. ABB speelt in op deze trend door installateurs meer controle en flexibiliteit te geven in hun werkproces.

Voorheen waren installateurs afhankelijk van netbeheerders voor de levering van HAK-kasten. Nu kunnen zij deze producten zelfstandig inkopen, wat hun flexibiliteit en grip op de planning vergroot. ABB’s HAK-kasten staan bekend om hun betrouwbaarheid en worden compleet geleverd met benodigde automaten. De producten zijn compatibel met Hafonorm-groepenkasten en voldoen aan de NEN-EN-IEC-61439-3 norm. Bovendien zijn ze duurzaam geproduceerd, met CO2-neutrale productie en gerecycled kunststof.

Het assortiment omvat drie varianten huisaansluitkasten: 1-fase 25A, 1-fase 40A en 3-fasen 25A, evenals een set voor ombouw naar 3-fasen en een lege HAK-kast. Meterborden zijn beschikbaar in twee uitvoeringen, met een optioneel verlengstuk. Deze introductie biedt installateurs meer flexibiliteit en minder afhankelijkheid van derden, waardoor nieuwe woonhuisaansluitingen sneller en efficiënter gerealiseerd kunnen worden.

Voor meer informatie, bezoek www.abb.nl/lowvoltage