Wij durven anders te kijken naar werkzoekenden

Geplaatst op 16 september 2019 door Redactie

Als recruiter bij Talent4Service heb ik al veel mensen aan een mooie baan kunnen helpen. Ik heb een dankbare baan. Want de mensen die ik heb kunnen bemiddelen naar langdurig werk zijn blij. Blij en dankbaar omdat ze zelf weer in hun eigen inkomen voorzien, soms zelfs uit een sociaal isolement komen en omdat ze simpelweg weer een reden hebben om ’s ochtends de wekker te laten rinkelen. Kortom er is weer vertrouwen in de toekomst en daar heb ik aan bij mogen dragen!

Wat mijn baan daarnaast bijzonder maakt is dat wij anders durven te kijken naar werkzoekenden.

Want iedereen heeft talenten. Ook talenten die niet altijd terug te zien zijn op een curriculum vitae maar wel heel goed kunnen passen bij een van de vele vacatures in deze krappe arbeidsmarkt. Natuurlijk vind je meestal wel opleidingen, leeftijd en werkervaring op het CV. En dat is precies waar de werkzoekenden (die al een tijdje op de bank zitten) vaak op beoordeeld worden. Al honderd keer hebben ze het deksel op de neus gekregen, omdat ze niet in het bezit zijn van de juiste papieren, geen recente werkervaring hebben of veelal te oud worden gevonden.

Tijdens mijn eerste telefonische kennismaking met de werkzoekende zijn we vooral met elkaar in gesprek over de kansen en mogelijkheden van de sollicitant. “Wat zijn jouw talenten? Heb je misschien in je vrije tijd kluservaring opgedaan of heb je een hobby waardoor je bepaalde specifieke (technische) kennis beheerst? Maar vooral waar ben je goed in en waarvan wordt je enthousiast?” Tijdens deze eerste kennismaking komt het curriculum vitae vaak helemaal niet ter sprake. Ik ben vooral geïnteresseerd in wat iemands talenten zijn, zodat we samen kunnen onderzoeken of wij een passende baan hebben.

Door te luisteren naar de kandidaat, maar vooral ook te horen wat de kandidaat enthousiast maakt, ontstaat er relatie die op de lange termijn zeer succesvol is. Al tijdens onze eerste kennismaking zijn we helder en duidelijk over wat hij of zij van ons mag verwachten en hoe het traject eruit zal zien.

Wij durven anders te kijken naar werkzoekenden!

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement