Die kandidaat wacht echt niet meer ….

Geplaatst op 25 juli 2019 door Redactie

Weet je wat nu zo leuk is aan het schrijven van een blog.. het maakt je zo bewust van wat we met z'n allen doen en vooral… hoe we dat dan doen!

Oh oh, we hebben onze mond vol van een te krappe arbeidsmarkt en alles wat daarmee gepaard gaat… Maar, jawel let maar eens op!….. Een groot deel van onze personeelskrapte veroorzaken we zelf. Ja wij…. middelgrote en grote organisaties.
Het lijkt erop dat in de Board Room de urgentie is doorgedrongen en dat nieuwe initiatieven ruimte krijgen of zelfs worden omarmd. Maar beste bestuurder.. ruimte geven is 1, uitvoeren is een meer dan belangrijke 2 om succes te behalen. Ik daag u uit!…. Daal af in de operatie en onderzoek of u zelf niet de veroorzaker bent van uw eigen probleem.
Uw tijd is natuurlijk kostbaar.. ik geef u wat tips om de zoektocht te structureren en het euvel waarschijnlijk te vinden. Jawel want ik ben er van overtuigd; ook in uw organisatie zitten dynamieken die succes op het gebied van nieuwe werving in de weg staan.

Van nature is degene die de pijn heeft, degene met de sterkste drive om het op te lossen.

Wie is dit bij u? Niet zo moeilijk vaak. Vraag het de operationeel managers, projectmanagers en de uitvoerenden. Zij zijn creatief in het vinden van oplossingen en willen vaak snel handelen… . De hamvraag blijft wel, of zij in staat zijn, om hun pijn echt daadwerkelijk over te dragen aan de afdeling HR, inkoop, de jurist-contractmanager of andere discipline. Als dit lukt is het geweldig en heb je waarschijnlijk een zeer succesvolle gezamenlijke wedstrijd.

Helaas is mijn ervaring dat het tempo er vaak uit gaat, de urgentie anders lijkt en de pijn een andere vorm krijgt. Misschien los je het snelste problemen op, als je zelf de pijn voelt, deze voel je namelijk iedere dag……en daardoor vergeet je deze niet!. De eerste prioriteit wordt dan de pijn verdrijven… Waardoor u, als bestuurder niet 2 van de 5 opdrachten NIET kunt uitvoeren maar mogelijk alle opdrachten WEL kunt uitvoeren. En oh ja, vergaderen of zaken die niet gaan over dit onderwerp, kunnen die een nog hogere prio hebben?

Het mooiste van allemaal vind ik nog steeds de Excel Manager.

Ooit in november is de best mogelijke sheet ontstaan. De wijsheid van toen werd de waarheid van 2019. Maar oh jee, de wereld blijft veranderen. Het is dus noodzaak uit het raam te blijven kijken en de buitenwereld te beschouwen. Geprognotiseerde omzetten worden niet behaald, maar joepie!, de formatie kosten blijven laag, Mogelijk zijn wervingsbudgetten al op en lopen de opleidingskosten volledig uit de pas. Antwoorden op basis van deze sheets zijn waarschijnlijk veelal “Nee”, past niet binnen de begroting.

Maar beste bestuurder.. Let op!, deze sheet gaat maar over een periode van 12 maanden, namelijk het jaar 2019… Maar als u nu niet investeert zal de sheet in de komende jaren er heel anders uitzien. Mijn devies… overschrijd nu maar de opleidingskosten, wervingskosten en zet alles aan het werk om de formatiekosten te overschrijden. U heeft namelijk tijd om uw nieuwe personeel op niveau te brengen. Dit kost tijd en geld!

Zeker niet de laatste, maar wel een belangrijke halte in uw zoektocht zijn de NEE’s die eigenlijk een JA moeten zijn. Uw huidige medewerkers hebben veel keuzes, zijn interessant voor de markt en hebben dagelijks te maken met een stijgende marktwaarde. Het is dus aan u, om uw meest waardevolle bezit aan u te binden. Stop met het demotiveren van deze mensen om de verkeerde redenen. Heb aandacht voor ambities, luister naar uitdagingen in de persoonlijks sferen en zorg voor een oplossing, neem hinder zeer serieus, geef voldoende aandacht en waardeer initiatief en inspanning. Werken moet leuk zijn.

Voor uw bedrijf 10 anderen waar het gras groener lijkt.

Wees creatief, durf het aan om er situationeel op af te wijken, wees doelgericht. Dit kost wel geld, zit waarschijnlijk niet in de sheet opgesteld in november, maar toch maar doen!

Platgeslagen komt het op het volgende neer:

• Een kandidaat na 6 weken eindelijk eens terugkoppeling geven is een no go! De kandidaat wacht echt niet meer…
• De gebaande paden om medewerkers te werven werken niet meer, snelheid is geboden. De kandidaat wacht echt niet meer
• Contracten opmaken en daar een maand over doen… de kandidaat wacht echt niet meer
• Nieuwe initiatieven blokkeren vanuit het feit dat deze niet passen in de sheet van november, de kandidaat wacht echt niet meer
• Niet luisteren naar je medewerker, het handhaven van onzinnige (beleids) regeltjes, het doel uit het oog verliezen regeltjes ….etc, etc….

 


Reacties

Thelma Haase

3 december 2019 om 13.49 uur

Do not forget! Such Once a year! ### https://cutt.us/Discount ### The biggest sale of clothing, shoes, electronics, phones, auto, health and beauty products, products for children and adults, and much more %%% http://bit.do/Your_2019_Discount %%%

Sidney Verpalen

15 augustus 2019 om 13.44 uur

Het zou mooi zijn als die sukkels(leidinggevende) hier wat mee doen maar ik ben bang dat ze daar te arrogant voor zijn met hun geweldige niet uitvoerbare ideeën en hun Excel sheets. De man die het echte werk moet doen is in hun ogen een kosten post, en als iemand weet hoe het werkelijk zit zijn het wel de doeners misschien moeten ze daar eens naar luisteren.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement