De installatievoordelen van het TECE doucheprofiel in relatie tot douchegoten

Geplaatst op 01 maart 2019 door Redactie

TECE heeft de trend gezet met een doucheprofiel als alternatief voor een douchegoot. Wat zijn nu de verschillen en installatietechnische voordelen van een doucheprofiel in vergelijking met een douchegoot?

Eenvoudig in te korten

Een goot heeft een vaste lengtemaat en kan niet aangepast worden. Daarentegen kan een doucheprofiel ter plaatse aan beide zijden ingekort worden. Op die manier past het doucheprofiel precies in elke douchebreedte. Het gebied rondom het doucheprofiel hoeft niet opgevuld te worden met kleinere stukken tegel. Zo ontstaat een doorlopend vloeroppervlak, wat vooral bij grote tegels zeer esthetisch oogt.


In alle richtingen af te stellen


De afvoer van het doucheprofiel kan met behulp van stelvoeten worden afgesteld. Het grote voordeel van het doucheprofiel is dat - ook na het plaatsen van de afvoer in de dekvloer - het doucheprofiel nog in alle richtingen kan worden afgesteld. Na het tegelen of aanbrengen van de wandafwerking kan het doucheprofiel dus nog exact op de juiste positie geplaatst worden. Bij douchegoten kan de goot met behulp van de verstelbare voetsteunen op de juiste hoogte en positie worden gemonteerd. Deze kan na het afvullen met cement echter niet meer afgesteld worden.

Dicht met één klik
Het afdichtingsmanchet is al op maat en wordt met een klik op zijn positie gedrukt. Doordat het manchet precies de juiste maat heeft, wordt een goede en waterdichte afdichting gegarandeerd. Bij douchegoten dient de afdichtingsband ter plaatse van de rol te worden gesneden. De wijze van afdichten met twee lagen (Seal System), is bij het doucheprofiel hetzelfde als bij de douchegoot.

Modulair en op elke plaatsHet doucheprofiel is ontwikkeld als eenvoudige modulaire systeemoplossing met slechts enkele componenten. Zo kunt u met slechts één doucheprofiel snel en eenvoudig een doucheafvoer realiseren op elke plek: aan de muur, naast de muur of midden in een ruimte. Bij douchegoten is dit ook het geval, echter dient bij montage aan de muur een speciale goot te worden geselecteerd.

Profieldeksel snel open voor inspectieVoor de inspectie van de sifon kan het profieldeksel dankzij de push-functie eenvoudig met de hand worden uitgenomen.

ZelfreinigendHet doucheprofiel is over de gehele lengte voorzien van een afschot. Dit zorgt voor een optimale waterafvoer en een zelfreinigende effect. Daardoor vervuilt een doucheprofiel minder snel dan een goot. Het schoonmaken van een doucheprofiel geschiedt vanuit de buitenzijde, eenvoudig en snel. Dit is een groot voordeel ten opzichte van douchegoten, waarbij het rooster eerst moet worden verwijderd, alvorens de goot kan worden gereinigd. Een goot reinigen kost dus meer tijd.

Meer keuze bij douchegotenHet doucheprofiel is leverbaar in geborsteld en gepolijst roestvaststaal. De TECEdrainline douchegoten bieden een ruime keuze aan roosters en afdekkingen. Zo kan gekozen worden uit zeven design-roosters van roestvaststaal en drie van glas. Daarnaast zijn er de betegelbare douchegoot “plate II” voor de inleg van eigen tegels en douchegoot “stone” voor natuursteenplaten en grote tegels. Er zijn vijf verschillende afvoeren leverbaar voor verschillende capaciteiten en bouwkundige situaties.

https://www.tece.com/nl/afvoertechniek

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement