Hygiëne in sanitaire ruimten te verbeteren?

Geplaatst op 01 november 2018 door Redactie

In het belang van onze gezondheid is hygiëne belangrijk. Deze blog informeert u hoe u met standaard oplossingen de hygiëne kunt verbeteren.

Bacteriën nabij het toilet kunnen ziekten veroorzaken, in grotere mate bij kwetsbare mensen, zoals kinderen, zieken en ouderen. Om de groei van bacteriën tegen te gaan, zijn er in markt meerdere oplossingen die bijdragen aan een betere hygiëne. Zoals de aanraakvrije spoeltechnieken voor wc’s, de antibacteriële bedieningsplaten voor urinoirs en wc’s en de inworpschacht voor het inwerpen van een reinigingstablet. Bovendien speelt de constructie van de douchegoten een rol, en maakt u kennis met de nieuwe zelfreinigende douchegoot.

Aanraakvrije spoeltechniek

TECElux is een goed voorbeeld van hygiënische badarchitectuur en overal toepasbaar door de tijdloze kleuren wit en zwart. De montage- en bedieningsplaat zijn van echt glas en fungeren ook als spatbescherming. Het glas heeft geen poriën en neemt geen vocht en vuil op, zoals bijvoorbeeld bij voegen van tegels. Daarom is het gebruik van glas zeer hygiënisch. Het is vlak en glad en dus eenvoudig en effectief schoon te maken.
Bij toepassing van de futuristische sen-Touch is aanraakvrij spoelen mogelijk. Met een bijna aanraking reageert de sensor en spoelt het toilet door. Naast deze hygiënische wijze van spoelen kan TECElux ook worden voorzien van een luchtreinigingssysteem. Dit systeem zuigt de vieze lucht in de pot weg, filtert deze en voert de schone lucht terug de ruimte in. Ook dit verbetert de hygiëne.

De TECElux is er ook als wc-bedieningsplaat, en heet TECElux mini. Bij de TECElux mini is dezelfde aanraakvrije spoeltechniek geïntegreerd. Ook deze is van echt en naadloos glas.


De glasplaat van TECElux Mini heeft een diepte van slechts 8 mm. Met een speciaal inbouwraam kan deze volledig vlak in een wand worden ingebouwd. De bedieningsplaat kan op alle TECE inbouwreservoirs worden toegepast en is leverbaar in het wit en zwart. Optioneel is deze te leveren met een inworpschacht voor reinigingstabletten.

Antibacteriële bedieningsplaten

TECE levert al jaren antibacteriële bedieningsplaten voor wc’s en urinoirs. Onlangs heeft het bedrijf een nieuwe serie aan haar assortiment toegevoegd, de serie TECEnow.

Voor de antibacteriële functie zijn in het kunststof zilverionen geïntegreerd. Het is een volledig veilige en natuurlijke manier om continu bacteriën te doden, zonder te desinfecteren met een desinfecterings- of schoonmaakmiddel. Dankzij de antibacteriële werking zijn deze bedieningsplaten zeer geschikt voor openbare sanitair ruimten, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, artsenpraktijken, etc. Maar ook bij openbare gebouwen waar hygiëne essentieel is, zoals bij horecagelegenheden en openbare kantoorgebouwen.

Extra frisheid en hygiëne

Voor extra frisheid en hygiëne kunnen de bedieningsplaten van TECE optioneel worden voorzien van een inworpschacht. Met behulp van deze inworpschacht kan eenvoudig een reinigingstablet in het spoelreservoir worden gedaan.

De spoelrand van een toilet is een ideale nestelplek voor vuil en bacteriën. Om dit te voorkomen bieden steeds meer toiletfabrikanten randloze (rimfree) toiletten. Door de spoelwerking van de nieuwe randloze toiletten werkt een hangblokje niet effectief. Ook het zicht van een plastic houder is niet altijd even esthetisch en zeker niet fris. Daarom heeft TECE een alternatief voor een in het toilet hangend toiletblokjeshouder ontwikkeld. Namelijk een kunststof inworpschacht waardoor het reinigingstablet via de bedieningsplaat in het spoelwater terecht komt. Door het gebruik van het reinigingstablet krijgt het spoelwater een aantrekkelijke lichtblauwe kleur. Het zorgt bovendien voor meer hygiëne en een frisse geur.


Hygiëne bij douchegoten

Ook bij douchegoten speelt hygiëne een rol. Want in de goten kunnen vuil en bacteriën zich gaan nestelen in naden, aan uitsteeksels zoals schroeven, en aanhechting door het niet goed doorspoelen. De goten van TECE zijn aan de binnenzijde drie dimensionaal aflopend en glad gepolijst, zodat water altijd goed wegstroomt. Deze constructie en het feit dat er geen kieren en naden van toepassing zijn zorgt voor een hoge hygiëne.

Nieuwe goot zonder goot?

Douchegoten dienen normaliter van tijd tot tijd schoongemaakt te worden. De nieuwe douchegoot TECEdrainprofile is van buitenaf schoon te maken. Gewoon een kwestie van afspoelen, afvegen en klaar is Kees.Het doucheprofiel is van hygiënisch roestvast staal en heeft een afschot over de gehele lengte. Dit zorgt voor een optimale en zelfreinigende afvoer van het water. De afvoer onder het profiel is gemakkelijk en snel toegankelijk en kan indien nodig met een spiraal worden schoongemaakt.

www.tece.nl