Vreemd gaan

Geplaatst op 06 maart 2018 door Redactie

U heeft het vast gehoord. Het gras bij de buren is altijd groener. In uw gazon groeit mos, het gras wil niet meer. Verticuteren of mest, er is geen redden aan. De beige mat moet er uit, er komt een nieuw, groen laken.

Personeelstekort in de bouw? Is het waar? Misschien hebben de mensen de verkeerde banen in de verkeerde sector. De metselaar en cv-monteur vinden nieuw werk. Prefab monteren en warmtepompen installeren wordt het nieuwe werk. Mensen nemen afscheid van de zware sleur en worden duurzame monteur.

Ook de projectontwikkelaar is niet blij. Wie wil nog wonen in een gloednieuwe renovatiewoning?Binnen een paar jaar wordt deze CO2 machine van het gas afgesloten.
De ontwikkelaar met toekomst monteert verleidelijke producten om in te wonen. Met meer comfort en minder maandlast is de koper blij verrast. De woning is meer waard.
Wie wil zo niet ontwikkelen?

Oude fabrieken sluiten, mensen worden ontslagen. Nieuwe fabrieken ontstaan en zoeken personeel. Omscholing is het toverwoord. U bent als herboren met uw nieuwe baan. De onzekerheid waarin u verkeerde, bleek de sleutel tot succes.

CO2-reductie zal u thuis en op uw werk treffen. Investeringen zijn onontkoombaar. De opbrengst is enorm. U wordt niet alleen wijzer, maar ook rijker. Zonder energierekening betekent ook zonder CO2. Uw familie zal trots op u zijn.

Het kan vreemd gaan. Een keer buiten de deur kijken, geeft energie. Energie die u al tijden zocht. We doen al jaren wat we deden, maar de verandering wordt groot. Verliezen we onze dierbaren of gaan we hand in hand? Samen heeft u al veel bereikt, uw relaties willen ook graag mee. Als we elkaar veel geven, zullen we allen veel krijgen.

Bakstenen worden steenstrips en dakpannen veranderen in een zonnepan. Het gas verdwijnt vanzelf uit de industrie. Wie niet mee verandert, komt in de problemen. Dat willen we toch niet?
Nieuwe materialen dienen zich aan.

Moeder aarde geeft zich bloot, wat heeft de natuur toch veel te bieden. Ze geeft en ze geeft, de seizoenen zijn een jaarlijks ritueel. Slimme ondernemers zien er brood in en oogsten Biobased. ‘Boeren’ wordt ondernemen. Oude stallen veranderen in een nieuwe economie. Deze energiefabrieken worden de redding van de toekomst. Beesten worden planten, planten worden materiaal.

Het kan vreemd gaan....


Reacties

P. Breet

15 maart 2018 om 19.54 uur

Waar heeft u het over, doe uw ogen open. Uw verhaal is als een kwade droom. Kijk om u heen en zie dat er ondanks de vele wensdromen die je hoord het meeste van het bovenstaande buiten de realiteit is. We hebben nog voor honderden jaren brandstof genoeg, zonder toevoeging van extra CO² aan de omgeving, want waterstof + CO² is weer een brandstof met dezelfde kalorische waarden als ons Groningeraardgas. Zo zijn er nog vele mogelijkheden. Bezuinigen door isoleren is de eerste aanzet om zonder comfortverlies door te leven. Het zal alleen financieel een groot offer vragen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement