Kiezen is niet verliezen

Geplaatst op 23 januari 2018 door Redactie

U kent mij niet. Ik ben architect. Ons vakgebied is geminimaliseerd tijdens de crisis. Vele collega-bureau’s hebben het loodje gelegd. Wij waren voorheen een klein bureau, tegenwoordig heet dat middelgroot.

Een duidelijke keuze heeft ons gered. Wij ontwerpen sinds 2016 alles 100% aardgasloos, NOM of EPOS (energieleverend). De eerste klanten wilden niet en vielen af. Daarna kwamen de klanten die herkenden wat ze zochten. Een woning die net zoveel energie verbruikt als wordt opgewekt, of beter. We rijden immers elektrisch.

Er heerst nog veel onbewuste onbekwaamheid. Goed bedoeld wordt ons land overspoeld met gratis of goedkoop advies. Het reikt niet verder dan van buurman tot buurman advies.
Het resultaat is gevulde spouwmuren met een klein aantal zonnepanelen op een slecht dak.
Ook het HR++ glas vind haar weg naar het bijna versleten kozijn.

Wij noemen dat spijtmaatregelen.
Er zijn inmiddels aanbieders die uw woning voor weinig geld all electric maken. Dat hoort u graag, voor weinig geld. De netwerkbeheerder is niet gelukkig met deze oplossing. De woning dient immers ook geïsoleerd te worden. De energiestromen worden zo fors gereduceerd. Het netwerk wordt niet overbelast.

Het is onze duidelijke keuze om te werken met betrouwbare partners. Partners waar we een verleden mee hebben en begrijpen dat samenwerken geven en nemen is. Er kómt een volgend project. Begin me niet meteen te bellen, wij vinden ú. We vragen ook iets van u. Een goed MVO-beleid en een duidelijke kijk op de wereld en úw rol daarin. Niet alleen mooie woorden, maar bewezen gedrag.

Gasloos nieuwbouwen is een no-brainer. Wie nog traditioneel bouwt, is reddeloos verloren.
Om bestaande gebouwen toekomstbestendig te maken, zullen we uit een ander vaatje moeten tappen.
Er wordt gestuurd op de verandering van de massa. Massa is traag, dat is een natuurkundige wetmatigheid.

Ik heb geloof in de verleiding door een gaaf product. Een product wat er niet alleen fraai uitziet, maar ook financieel aantrekkelijk is en iets bijzonders kan. Gerekend over de lange termijn. Onze planmatige aanpak gaat daar ook van uit. Investeer op een natuurlijk moment in uw woning, maar doe het wel in de juiste volgorde. Dat deden mijn vader en grootvader ook al, maar zonder terugverdientijd.

Wij staan voor een integraal plan van een gaaf en energieleverend gebouw!

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement