Gok met je zorgverzekering

Geplaatst op 13 december 2017 door Redactie

Vorig jaar bespaarden één miljoen mensen maar liefst 61 miljoen euro op hun zorgverzekering. Meer dan 90% van de verzekerden stapten niet over. Waag eens een klein gokje en verdien je Ouderjaarsloten terug.
Ik denk dat je binnen tien minuten op een goede vergelijkingssite al gauw honderd euro per jaar per volwassen bespaart. Toch een leuk kerstdiner met het hele gezin.

Als je heel gezond bent kun je met een klein gokje nog meer besparen met een vrijwillig hoger eigen risico. En als je ongezond bent kun je je aanvullende verzekering afstemming op je te verwachten zorgkosten. Tien minuten!

Het eigen risico (ook het vrijwillige) geldt namelijk niet voor je aanvullende- en tandartsverzekering. Het verplichte eigen risico van 385 euro geldt ook niet voor de huisarts en minderjarige kinderen. Maar pas op; als de huisarts je bloed of urine laat onderzoeken of medicijnen ( uitgezonderd de griepprik) voorschrijft gaat dat wel ten koste van je eigen risico.

Met een vrijwillig extra eigen risico van 500 euro bespaar je ongeveer 250 euro per jaar. Hoef je niet eens over te stappen naar een andere verzekering. Dit houd je in de pocket. Dus in het slechtste geval kost deze ‘vergissing’ je 250 euro omdat je je hele eigen risico toch benut in 2018. Die gok kun je wel wagen lijkt me.

En als je dan toch bezig bent heb ik nog de volgende tips voor jou:
Miljoenen mensen gebruiken medicijnen en betalen daar, naast het eigen risico, ook nog eens een eigen bijdrage voor. Dat kan prima met een aanvullende verzekering worden opgevangen. Die aanvullende verzekering betaalt ook meteen de brillen en beugels en fysiotherapie van het hele gezin. Zonder eigen risico!

www.zorgverzekeringwijzer.nl

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement