Wilt u 50 miljoen aan u voorbij laten gaan?

Geplaatst op 02 oktober 2017 door Redactie

De rijksoverheid stimuleert met de ISDE(Investeringssubsidie Duurzame Energie) de aanschaf van kleinschalige, duurzame installaties zoals zonneboilers en warmtepompen met een klein vermogen. Het budget van deze ISDE voor 2017 is onlangs verhoogd van 70 miljoen naar 90 miljoen euro. Tot op heden is slechts 40 miljoen daarvan uitgekeerd. Kortom, er is nog 50 miljoen. Iets voor u?

De verandering van gas naar All-Electric is niet meer te stoppen. De voordelen - zowel duurzaam als financieel - zijn onmiskenbaar en worden voor steeds meer mensen zicht- en voelbaar. Niet alleen de auto-industrie bevindt zich daarom al jaren in een ingrijpende transitie, ook de installatiebranche is bezig met een heuse metamorfose, waarbij het gebruik van gas steeds meer terrein verliest op ‘alles elektrisch’.

De overheid stimuleert deze tendens, onder andere met de ISDE. Deze subsidieregeling, die in 2016 werd geïntroduceerd - en waarvoor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verantwoordelijk is, richt zich op zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Zij kunnen bij de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, pelletkachels en biomassaketels, rekenen op een forse tegemoetkoming. Deze kan oplopen tot een bedrag van € 7650, - per apparaat.

Animo

Met zo´n financieel aantrekkelijke regeling, verwacht je een grote belangstelling. Toch valt de animo best wat tegen. Van de subsidiepot voor dit jaar was tot de zomer nog slechts 40 miljoen gebruikt. Nu de rijksoverheid het totale budget heeft verhoogd naar 90 miljoen, is het restant voor dit jaar nog ruim 50 miljoen euro.

Dat het gebruik van de ISDE achterblijft bij de verwachtingen, heeft niets te maken met het gemak van de regeling of het duurzame effect, op zowel korte als lange termijn. Integendeel. De oorzaak zit ´m eerder in de relatieve onbekendheid van ISDE. Zelfs niet alle installateurs zijn bekend met de regeling - en dus ook met de voordelen.

DHPA

En dat is jammer, erg jammer. Want de transitie van gas naar elektrisch is niet alleen onbetwistbaar, het biedt ook veel kansen. Voor zowel installateurs als eindgebruikers. En deze ISDE helpt daarbij door de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe warmtepomp tot wel 50% te financieren!

De vraag lijkt daarom reëel: waar wacht u nog op? Ons advies: praat met een DHPA-adviseur (Dutch Heat Pump Association). Als onafhankelijk specialist helpt hij u te profiteren van deze ISDE-regeling. Of wilt u die 50 miljoen aan u voorbij laten gaan…?


Reacties

jan bevers

3 oktober 2017 om 17.12 uur

graag verdere info gr j bevers

jan bevers

3 oktober 2017 om 17.12 uur

graag verdere info gr j bevers

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement