Hoe zet je isolatie-subsidies in als commerciële kans?

Geplaatst op 12 september 2017 door Redactie

Isolatie is een hot topic en komt regelmatig in het nieuws. De overheid is al enkele jaren bezig om meer aandacht te vragen voor het onderwerp energiebesparing. ‘Energie besparen doe je nu’ is een campagne van de overheid om meer woningen energiezuinig te maken en zou een positieve impuls kunnen geven aan het aantal isolatie-klussen in Nederland. Vakmannen in de isolatiebranche kunnen subsidies daarom inzetten als commerciële kans. Dit artikel legt uit hoe.

3 belangrijke isolatie-subsidies

1. De campagne ‘Energiebesparing eigen huis’ is in oktober 2016 gestart en VVE’s komen nog steeds in aanmerking voor deze subsidie. Dankzij deze regeling kunnen huiseigenaren die zelf in hun huis wonen subsidie van de overheid ontvangen voor diverse energiebesparende maatregelen, zoals isolatie van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur en het aanbrengen van hoogrendementsglas.

2. Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is het mogelijk een tegemoetkoming te krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers bedoeld.

3. Huiseigenaren die willen investeren in een energiezuiniger huis, kunnen een Energiebespaarlening afsluiten met een speciale rente bij het Nationaal Energiebespaarfonds. Huiseigenaren mogen met deze lening energiebesparende maatregelen financieren, zoals betere isolatie of een nieuwe hr-ketel of zonneboiler. Zonnepanelen mogen ook uit de lening worden betaald, maar voor maximaal 75% van de lening.

Hoe zet je deze subsidies in als commerciële kans?

1. Informeer je klanten
Voor installateurs zijn dit soort subsidieregelingen natuurlijk een prachtige kans, maar alleen als (potentiële) klanten op de hoogte zijn en er gebruik van gaan maken. Het is daarom cruciaal om je huidige klanten hierover te informeren. Wellicht maakt één van deze regelingen net het verschil tussen wel of geen isolatieklus uitbesteden. Om deze regelingen breed onder de aandacht te brengen, kun je er bijvoorbeeld melding van maken op je website of je social media kanalen. Installateurs die bezig zijn met het werven van nieuwe klanten kunnen het bovendien gebruiken als extra verkoopargument.

2. Zorg dat je online vindbaar bent
Mensen die een nieuw huis kopen, gaan steeds vaker online op zoek naar een vakman die de isolatieklussen voor ze uit kan voeren en niet meer alleen via-via. Online klusplatformen maken het makkelijk voor consumenten om in contact te komen met vakmannen voor specifieke installatie- en isolatieklussen. Het aantal isolatie-klussen op Werkspot is de afgelopen 5 jaar bijvoorbeeld met 20% per jaar gestegen en ook andere platformen zullen deze groei zien.

3. Deel je expertise
Veel installateurs willen niet alleen bekend staan als goede vakman, maar ook als expert binnen hun vakgebied. Ik raad daarom aan de genoemde regelingen eens goed te bekijken, zodat je bekend met de belangrijkste voordelen en voorwaarden. Op die manier kun je jouw kennis delen wanneer opdrachtgevers ernaar vragen en weet je precies welk soort klussen wel of niet voor de subsidie in aanmerking komen.

Ga voor meer informatie naar www.energiebesparendoejenu.nl,  www.werkspot.nl en www.instapro.it

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement