Maak ruim baan voor dynamisch onderhoud via de Cloud!

Geplaatst op 04 juli 2017 door Redactie

Conventioneel onderhoud of dynamisch onderhoud? Welke optie heeft uw voorkeur? Als u twijfelt, stel deze vraag dan eens aan uw klanten. Die van ons kiezen al jaren voor het laatste, dus voor het beheren van installaties op afstand via de Cloud. Ideaal!

Langzaam maar zeker verliest de traditionele manier waarop wij (koel)installaties onderhouden, terrein. En terecht, want twee keer per jaar fysiek langskomen en uitsluitend onderhoudslijstjes afwerken, is niet alleen ouderwets, maar ook weinig doortastend en relatief kostbaar. Bovendien kan het tegenwoordig anders: makkelijker en doelgerichter. Het via internet beheren van installaties op afstand is de meest dynamische manier om het hoge afbreukrisico van koelmachines stevig te reduceren. Bovendien krijgt de eindgebruiker op deze manier inzicht in de conditie van de installatie, maar ook in het energieverbruik. Let wel, … altijd actueel.

Continuïteit

En voor de eindgebruiker gaat het vooral daarom. Wat voor hem telt is de continuïteit van het proces. Storing of uitval heeft verstrekkende gevolgen en moet dus altijd worden voorkomen. Door installaties - via internet en de Cloud - op afstand te monitoren en bij te stellen is effectief, preventief onderhoud eenvoudig te realiseren.

Proactief

Toch is nog niet iedere installateur ‘om’. Voor een aantal staat dynamisch onderhoud ook gelijk aan een andere manier van werken, vanuit een andere rol. Ga maar na: door 24 uur per dag te monitoren - en dus continu inzicht te hebben in de prestaties van de installaties - ontstaat er als vanzelf ook de verplichting om proactief te reageren. Naast kennis, draait het straks dus ook om flexibiliteit. Een uitdaging. Bovendien kost deze investering in software de installateur ook geld…. .

Tevreden klanten

Toch denk ik dat de installatiebranche in dit verband geen keuze heeft. Al is het maar omdat deze dynamische vorm van onderhoud de levensduur van installaties verlengt, het energieverbruik terugbrengt en de kans op uitval reduceert. Drie factoren die voor elke eindklant van levensbelang zijn. Daarom roep ik twijfelende installateurs op hun traditionele gedachtegoed vaarwel te zeggen en te kiezen voor de innovatieve kracht van techniek. Het levert u uiteindelijk (nog) tevredener klanten op. En daar is het toch om te doen, nietwaar?

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement