Weg met de ongevallenverzekering!

Geplaatst op 06 juni 2017 door Redactie

Er is een beter en goedkoper alternatief; de SchadeVerzekering Werknemers (SVW).

Iedere installateur begrijpt dat de kleine en grotere ongelukken een dagelijks risico zijn. Daar ga ik dus maar niet verder op in. Een installateur kan in het ergste geval overlijden of invalide raken. Ook kan een werknemer door een ongeval fors inkomensverlies oplopen.

Inkomensverlies

Dit inkomensverlies is op de gebruikelijke ongevallenverzekering niet verzekerd. De ongevallenverzekering dekt een vaste uitkering bij overlijden en bij blijvende invaliditeit. Dat wordt pas vastgesteld als de werknemer is uitbehandeld en dan ook na rato van het percentage invaliditeit. Meestal wordt een bedrag van enkele tienduizenden euro’s vergoed. Dat lijkt veel geld maar is veel te weinig voor de werknemer die op zijn 30e van € 40.000,= naar € 20.000,= inkomen terugvalt omdat hij voortaan van een WGA uitkering moet leven. Dit is 37 jaar maal € 20.000,= inkomensverlies, maar liefst €. 740.000,= schade.

Zowel bij een ongevallenverzekering als bij een SVW is de aansprakelijkheid niet aan de orde. Als de schade maar door een werk gerelateerd ongeval is veroorzaakt. Dus een werknemer die zelf door zijn hand boort en daarbij uiteindelijk niet meer kan werken, krijgt de schade wel vergoed, terwijl de werkgever niet aansprakelijk is.

Dure verzekering?

Terwijl u dit leest komt waarschijnlijk de gedachte bij u op dat dit een heel erg dure verzekering is. Dat valt wel mee omdat kleine schades nooit vergoed worden. De premie is meestal veel minder dan
€ 1.000,= per jaar. Dat kan vanwege de franchise van bijvoorbeeld € 2.000,=. Onder dat bedrag worden de schades niet vergoed en dus ook niet in behandeling genomen. Boven dat bedrag wordt ook het bedrag onder de € 2.000,= vergoed. Een franchise is dus iets anders dan een eigen risico, wat nooit voor vergoeding in aanmerking komt.

Dus pak die map er maar weer eens bij en kijk of u voor uw personeel een ongevallenverzekering heeft lopen. Als dat zo is mag u mij bellen. Als dat niet zo is trouwens ook…………….

Brigitte Wouda, Geijsel Kroon T 023 - 510 15 90

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement