Installateurs hebben recht op een vakbekwame adviseur

Geplaatst op 26 september 2015 door Redactie

Een verzekering is immers een saai contract en bij een schade worden de kleine lettertjes er bij gehaald om onder uitkering uit te komen, toch? Bij Geijsel Kroon begrijpen we die gedachtegang en Brigitte Wouda wordt daar dan ook dagelijks mee geconfronteerd. Brigitte is met haar collega"s gespecialiseerd is het verzekeren van de installateurs en wordt dagelijks door installateurs gebeld. Wij stellen Brigitte een paar vragen.

Wie ben je?

“Ik ben Brigitte Wouda en heb samen met mijn partner (ook een installateur) twee mooie dochters en woon in Amsterdam. We zijn net met de caravan terug van vakantie in Frankrijk waar we in bomen hebben geklommen en aan canyoning hebben gedaan. Ik heb daar het boek de Straatvechter van Robert Moszkowicz gelezen en ben nu bezig met de "Ontvoering van Toos van der Valk" (het boek natuurlijk).

“ Wat doe je voor werk? “

Ik werk al sinds 1992 in de verzekeringen en sinds 2007 met veel plezier als zakelijk verzekeringsadviseur bij Geijsel Kroon (voorheen Kroon Assurantiën) en ben voornamelijk druk met de installateurs. In nauwe samenwerking met de buitendienst en schadehandelaars behandel ik binnenkomende vragen, adviseer ik de aanpassing van lopende verzekeringen etc. Verder overleggen we doorlopend met verzekeraars over productaanpassingen en proberen we schade uitkeringen vlot te laten verlopen.

” Wat doe je dan niet? “

Omdat we, wat we doen, goed willen doen, bemoei ik me zelf niet meer met pensioen, verzuim en hypotheek. Een klant heeft recht op een vakbekwame adviseur en is het tegenwoordig niet meer mogelijk om al die ballen in de lucht te houden. Dus ik houd me bezig met de schadeverzekeringen van aansprakelijk, CAR, auto"s, brand en noem maar op.

” Vind je het eigenlijk wel leuk? “

Nou en of ik het leuk vind! Ieder zijn vak. Bijna ieder gesprek geeft voldoening. Het geeft me energie om vaklui te ondersteunen bij het nog beter uitoefenen van hun werk. Ik merk dat ze het prettig vinden dat ik de taal van de installateur inmiddels behoorlijk spreek. Het gaat thuis aan keukentafel immers ook over de installatiebranche. Sommige installateurs vinden verzekeringen maar saai en een noodzakelijk kwaad, maar het geeft mij juist energie om die kleine lettertjes te vertalen naar onze klanten.

” Waarom moet een installateur bij jou aankloppen? “

Bij Geijsel Kroon gaan we niet voor de handtekening, maar voor de relatie. Onze kernwaarden zijn Gedreven, Onafhankelijk, Eerlijk en Deskundig. Mijn kennis is up to date en ik ben de eerste om te vertellen dat een verzekering uit het pakket mag. Maar ik blijf toch ook wel aandringen als ik vind dat een verzekering strikt noodzakelijk is. Ik doe mijn best en dat wordt gelukkig meestal ook nog wel gewaardeerd. Hoewel dat niet helemaal mijn taak is, pak ik vaak toch ook even de privé verzekeringen van de klant mee. Dan heeft hij of zij alles bij één loket, wel zo handig en geen doublures.

” En wees eens eerlijk, waarom niet bij Geijsel Kroon? “

Tja, er wordt weleens gemopperd dat we teveel post sturen en een beetje zeuren. Maar ja, we hebben nu eenmaal de juiste informatie nodig om het goed te doen. We willen geen dubbele verzekeringen en geen hiaten. Het klantbelang staat bij ons voorop, ook als de klant hier eigenlijk geen tijd aan wil besteden. Dat geeft weleens wrijving. Maar een installateur raffelt toch ook niet zijn werk af?

” Wat voor werk zou je doen als je geen adviseur zakelijk was geweest? ‘”

Als ik niet in de verzekeringen had gezeten dan had ik graag makelaar willen worden. Het servicen van mensen zit in mijn bloed, dat moet in mijn werk zitten en dan maakt het eigenlijk niet zoveel uit wat voor werk ik doe.”