Zorgverzekering; Sterkin leden krijgen 12 % korting bij CZ

Geplaatst op 28 december 2015 door Redactie

Als u vooraf weet wat u volgend jaar mankeert, vertel ik u vooraf welke zorgverzekering volgend jaar voor u het beste is. Maar ja, u weet het niet, dus ik weet het ook niet.

70% van de bevolking is nog steeds niet van zorgverzekering veranderd, hebben ze gelijk? Sterkin leden in ieder geval niet.

Even een paar snelle tips:

-Overweeg een vrijwillig extra eigen risico van bijvoorbeeld 500 euro als u kerngezond bent. Uw jaarpremie zal hierdoor met ruim 200 euro dalen, dit zit vast in de pocket. Het eigen risico geldt niet voor de kinderen, huisarts en aanvullende verzekeringen. Als u uw eigen risico toch opgebruikt, heeft het u per saldo wel ongeveer 300 euro gekost. Probeer het eens een jaartje.

-Verzeker uw kinderen bij de ouder met de beste verzekering. Zij betalen geen premie. Stel dat uw partner een uitgebreidere dekking dan u heeft, zorg dan dat ze op die polis zijn verzekerd. Ze liften dan gratis mee op de beste zorgverzekering.

-Kijk ontzettend uit met een zogenaamde budgetverzekering. Goedkoop blijkt vaak achteraf duurkoop. Soms betaalt u bij ongecontracteerde zorg de helft van de nota zelf en het kan wel een jaar duren voordat u daarmee wordt geconfronteerd.

-Controleer of uw favoriete zorgverlener (ziekenhuis, fysiotherapeut) gecontracteerd is met uw verzekeraar (kan op ZorgverzekeringWijzer.nl )

-Heeft u de tandartsdekking wel echt nodig? Controleer eens wat u hier de laatste 3 jaar voor heeft betaald en wat u hebt ontvangen. Wedden dat u het beter niet had kunnen doen?

Geijsel Kroon is mede-eigenaar van de vergelijkingssite ZorgverzekeringWijzer.nl maar daar is de Sterkin korting niet verkrijgbaar. Sterkin leden krijgen namelijk bij zorgverzekeraar CZ exclusief 9% korting op de basisverzekering en maar liefst 12% korting op de aanvullende verzekeringen. Dit is echter uitsluitend verkrijgbaar indien u over een Sterkin nummer beschikt. Op de website van Geijsel Kroon ( www.geijselkroon.nl/sterkin) vind u alle informatie.