World of Technology & Science 2016

Geplaatst op 18 juli 2016 door Redactie

Als de beurstitels HET Instrument en Aandrijftechniek bekender voor u klinken, dan is het goed te weten dat de opvolger er nu al goed voorstaat. Het belooft een hele mooie, technologisch sterke week te worden met de World of Technology & Science, die van 4 tot en met 7 oktober 2016 plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht.

Er is een groot aanbod van technische bedrijven, die u op alle fronten van dienst kan zijn met deskundigheid, producten en diensten. De kennisoverdracht wordt neutraal en door samenwerking opgepakt.
Voor deskundigen, door deskundigen: zie www.wots.nl.

De World of Laboratory is verzameld in hal 7. Met expedities op de beursvloer en aansluitende seminars bieden de bedrijven uit de laboratorium technologie kennis op het vlak van veiligheid in het lab, DNA testen rond doping en technologie in de voedingsmiddelenindustrie.

"Met ongeveer 150 exposanten en circa 6.000 m² is dit de grootste van de vier werelden."
In hal 8 wordt nadruk gelegd op de procesindustrie en de bijbehorende industriële automatisering. De World of Automation is hiermee gericht op chemie, olie, gas, voedingsmiddelen, farmacie en dergelijke industrieën. Door zes bedrijven wordt een tour georganiseerd, om hands-on het gebruik van instrumentatie te beleven. De al decennia bekende principes van metingen rond temperatuur, niveau, druk en flow blijven zich in de meetinstrumenten continue ontwikkelen. De voordelen die u daarmee bereikt, kunt u op de beursvloer meemaken.

Aanvullend worden in samenwerking met de World of Motion & Drives seminars georganiseerd rond Robotica en Industry 4.0. De populariteit van robotica neemt de laatste jaren snel toe. Zowel de integratie van meer en betere sensoren, als het gebruik van snellere besturingssystemen hebben meer mogelijkheden met robots opgeleverd.

In diverse sectoren heeft men behoefte aan deskundige inzet bij een gebrek aan technici of is het werk zodanig monotoon of belastend, dat er beter robots ingezet kunnen worden. Vanzelfsprekend zijn er tevens doelen in efficiency en effectiviteit, die op basis van robotica bereikt kunnen worden. Met sprekers uit de politiek (Anne-Wil Lucas van de VVD), wetenschap (Professor Stramigioli van de Universiteit Twente) en het bedrijfsleven (Smart Robotics en Grauel International) kan u een sterk seminar meemaken.

De kansen van de digitalisering en connectiviteit zijn de afgelopen jaren duidelijk aan de orde gekomen. Sinds de Hannover Messe in 2011 hebben de nodige sprekers en schrijvers de nieuwe mogelijkheden bejubeld, maar het is nog steeds zoeken naar de concrete voorbeelden.

Op donderdag 6 oktober 2016 wordt tijdens de World of Technology & Science juist de praktische realisatie benadrukt. De drie sprekers in dit seminar bieden deze deskundigheid en gaan met de bezoekers in discussie, om de actuele uitdagingen te bespreken, zodat de kansen ook voor u binnen handbereik komen. Vooral Pia Grausemeier van Miele Duitsland gaat op een hele praktische manier laten zien hoe Industrie 4.0 gerealiseerd wordt en hoe eenvoudig u dat kunt oppakken.

"Met sprekers uit de politiek (Anne-Wil Lucas van de VVD), wetenschap (Professor Stramigioli van de Universiteit Twente) en het bedrijfsleven (Smart Robotics en Grauel International) kan u een sterk seminar meemaken."
De deelnemers aan de World of Motion & Drives staan gebroederlijk naast stands van de World of Automation (factory automation) in hallen 10 en 11. Door deze bedrijven worden tours mogelijk gemaakt rond Machineveiligheid en Industry 4.0 in de praktijk. Voor beide tours geldt, dat u daadwerkelijk kan meemaken wat de thema’s voor u kunnen betekenen met concrete demonstraties.

De World of Electronics staat centraal in hal 9. Met technologie die ‘enabling’ is voor een grote hoeveelheid instrumentatie en toepassingen wordt de deskundigheid van deze bedrijven ook overgedragen door beursprojecten en seminars. Het meest opvallende project is de elektronica gadget: een WoTS badge.
De World of Technology & Science is een bezoek meer dan waard.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement