Blijf jezelf, zeker als je promotie maakt

Geplaatst op 01 juli 2024 door Redactie

Vraag een willekeurig trainingsbureau naar de meest populaire trainingen van dit moment en je hoort: “Onze leiderschapstrainingen”. Stel je die populariteitsvraag aan een boekverkoper, dan is de kans groot dat hij antwoordt: “Onze boeken over leiderschap”. En zoek je een coach die je helpt met een leider te worden, dan heb je ze tegenwoordig voor het uitzoeken! Kortom, als we iets willen leren, dan is het wel leidinggeven. Maar zijn boeken, cursussen en coaches wel de meest effectieve manier om een leider te worden?

U kent ze ongetwijfeld ook: jonge, getalenteerde collega’s die al na een paar jaar werken, promotie maken en als afdelingshoofd leiding gaan geven aan tientallen medewerkers. De baas zegt onder de indruk te zijn van de prestaties van de jongeling en er vertrouwen in te hebben dat hij of zij ook deze stap met succes zal gaan zetten. Hoewel de betrokken medewerker nog een beetje twijfelt, wordt deze over de streep getrokken door een genereus aanbod van opleiding en coaching. Want leidinggeven …dat kun je leren en is te ontwikkelen. Denken we.

Spits

Maar is dat zo? Ik ben van mening dat het gros van ons niet ‘gemaakt is’ om leider te zijn. Leiderschap vraagt namelijk om bepaalde kwaliteiten en kenmerken die vooral aangeboren zijn en nauwelijks aangeleerd kunnen worden. Dat zie je goed terug in het voetbal. Toen ik vroeger aan de zijlijn stond te kijken bij mijn zoon, kon ik de ‘leider’ er vaak zo uitpikken. Dat was zeker niet de spits van het elftal; die was louter geïnteresseerd in zijn eigen spel en in het maken van solo’s en doelpunten. Wie dan wel? Vaak was het de speler die het meeste oog had voor het totale team en voor het gezamenlijke resultaat.

Een rol spelen…

Als leider moet je vooral over dit soort kenmerken beschikken. Maar zijn deze te ontwikkelen? Volgens mij niet. Toch beweren al die trainingen en al die boeken en coaches het tegendeel. Iedereen kan een leider zijn, zeggen ze. Wat ze vermoedelijk bedoelen is dat iedereen de rol van leider kan leren - en kan spelen. En daar zit de crux, want als je een rol speelt, ben je niet 100% jezelf en is de kans groot dat je een stuk van je authenticiteit verliest - en dus van je kwaliteiten. En laten die specifieke kwaliteiten nou juist de reden zijn geweest waarom je baas jou naar voren had geschoven om van jou een leider te maken!

Daarom luidt mijn advies aan al die (toekomstige)leiders: wees je zelf en blijf jezelf. Zeker als je gevraagd wordt om promotie te maken en leiding te gaan geven. Realiseer je wie je bent, wat je karakter is en waar je talent ligt. En laat je ego je niet leiden. Of die extra euro’s, of dat andere kantoor. Je bent wie je bent.