Personeelstekort: never waste a good crisis

Geplaatst op 13 september 2022 door Redactie

En opeens heeft heel Nederland last van een personeelstekort. En klagen we steen en been, ook in onze sector. Maar daar waar menig ondernemer dit personeelstekort als een ernstige bedreiging ziet voor de sector en voor het eigen bedrijf, ben ik juist minder somber en zie ik het zeker ook als een unieke kans.

Niemand zag het volgens mij aankomen in de afgelopen maanden: het lijkt wel alsof het huidige personeelsprobleem jarenlang onder een deken rustig heeft liggen wachten, voordat het zich in alle hevigheid aan ons wilde openbaren. Ook ik ben verrast, niet alleen door het grote aantal huidige vacatures, maar nog meer door de kansloze zoektocht naar verse krachten: de vijver is namelijk leeg, er zijn echt geen vissen meer. Een extra hengeltje uitwerpen is dus zinloos.

En dat is jammer, want uitgerekend nu hebben de meeste installateurs een overvolle orderportefeuille. En dat heeft weer te maken met de overheid, die - juist nu - vaart zet achter het bouwen van tienduizenden energiezuinige woningen en vormgeeft aan de energietransitie door bijvoorbeeld alle cv-ketels te laten vervangen door warmtepompen. Dus…juist nu het werk voor het oprapen ligt, … kan de sector het gros van de projecten niet uitvoeren, omdat er onvoldoende medewerkers zijn!

Branche met toekomst

Bij menig collega leidt deze situatie tot lichte frustratie, ergernis en vooral: paniek. Hoe logisch en begrijpelijk deze reactie ook is, ze is weinig zinvol en productief, want het personeelstekort los je er niet mee op. Verstandiger is te beginnen met het verbeteren van ons imago. Duidelijk maken dat onze branche toekomst heeft en dus een stabiele werkplek biedt voor (jonge)medewerkers. Bovendien werk je ook nog eens mee aan het oplossen van een maatschappelijk probleem. Hoe gaaf is dat?

Pak het moment!

Ook moeten we een sociaal welkom gaan heten aan al die arbeidsmigranten die ons land nu dringend nodig heeft. Dan heb ik het over vaardige Roemenen, Bulgaren en Oekraïners. Geef ze een huis, geef ze een baan en behandel ze als gelijkwaardige. Wees dankbaar dat ze er (tijdelijk) zijn, zonder hen redden we het niet. Verder is het tijd voor innovatie, bijvoorbeeld in onze productiemethoden. Onze oude, ambachtelijke manier van bouwen en installeren vergt te veel tijd en is te arbeidsintensief. De ‘huizenfabrieken’ zoals we die nu kennen, zijn aan een volgende stap toe: eind 19e-eeuw is de Eiffeltoren al prefab gebouwd! En laten we daarbij de kennis uit de automotive voor robotisering vooral gebruiken.

Maar belangrijker dan deze concrete maatregelen, is vertrouwen te hebben in uw ondernemerschap en in uw bedrijf. De geschiedenis leert dat bij elk knelpunt er altijd kansen ontstaan; kansen om accenten te verschuiven, om volstrekt andere wegen in te slaan, maar ook om te laten zie waar u goed en onderscheidend in bent. Dit is zo’n moment, pak ‘m!

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement