Zonder leren, geen presteren

Geplaatst op 08 december 2021 door Redactie

Valt het u ook op? We staan weer in de file. Sinds de zomer gaat Werkend Nederland weer massaal naar kantoor. Waarom? Bestaat Teams niet meer? Is het thuis te saai geworden? Nee, veel mensen kiezen voor het kantoor om andere redenen. Voor hen geldt: zonder leren, geen presteren. En leren doe je vooral van anderen.

Al ver voordat de laatste coronamaatregelen einde zomer werden versoepeld, nam het aantal files alweer fors toe. In het begin voelde het nog als vertrouwd en werd mijn stemming er niet of nauwelijks door beïnvloed. Ik glimlachte vriendelijk naar mijn ‘autoburen’ en zat mijn tijd in de lange rij - veelal relaxed - uit. Maar de laatste weken sta ik bijna elke dag vast. Mijn aanvankelijke ontspanning heeft weer plaatsgemaakt voor enige frustratie, just like the old days.

Zijn deze files opmerkelijk? Ja, want de pandemie had ons toch duidelijk gemaakt dat we goed thuis konden werken? Sterker nog, een aantal bedrijven riep vorig jaar dat het traditionele ‘op kantoor werken’ haar beste tijd zou hebben gehad en dat kantoren waarschijnlijk afgestoten zouden worden, of gedecimeerd tot een grote Starbucks?

Persoonlijk vond ik dat nogal heftige uitspraken. Als geen ander weet ik namelijk welke betekenis een werkomgeving heeft voor medewerkers, en dus voor een organisatie. En dat is veel meer dan een plek achter een bureau. Samen op kantoor appelleert nadrukkelijk aan het ‘wij-gevoel’: je doet het niet alleen, maar werkt zij-aan-zij en voelt samen de trots om voor “onze organisatie” te werken.

Daarnaast - en dit is nog relevanter - leer je op kantoor van elkaar. Door te sparren, maar ook door van elkaar af te kijken. Jonge-, en nieuwe medewerkers hebben hier baat bij, meer ervaren medewerkers ervaren hoe plezierig het is nieuwe collega’s wegwijs te maken en voor beiden geldt dat zij geïnspireerd raken door elkaars denkwijzen. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Het kantoor als leeromgeving en voedingsbodem voor inspiratie.

Hoe belangrijk deze functie altijd al is geweest, legde mijn gepensioneerde oom laatst nog eens uit. Als opzichter in de bouw, stond het dagelijkse werk op de locatie volgens hem vooral in het teken van leren en ontwikkelen. “Succes op je werk, kreeg je niet door boeken eropna te slaan, maar door te leren van anderen en op deze wijze het ambacht je eigen te maken”, vertelde hij.

Volgens mij heeft mijn oom gelijk en verklaren beide verlangens - de behoefte om van elkaar te leren en de trots om samen voor een bedrijf te werken - waarom we nu weer in de file staan. Nu we ons dit realiseren, moeten we de files dan maar (leren) accepteren? Nee, laten we de bekende online hulpmiddelen blijven benutten en laten we de kantoren inrichten als leer-, samenwerk- en inspiratieomgeving. Daarbij is het onze uitdaging flexibeler naar onze werkdag te kijken, zowel in tijd als in locatie. Want eeuwig glimlachen naar fileburen verveelt snel, heel snel.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement