Interesse wekt interesse, altijd!

Geplaatst op 26 oktober 2021 door Redactie

Volgens mijn moeder ben ik zo iemand van: “je gooit er een kwartje in en dan gaat ze”. Zij vindt dat ik in alles interesse heb, overal vragen over stel en vervolgens van alles vind. Daarbij volg ik nooit klakkeloos een mening, vindt zij. Ze heeft gelijk. En dat was vroeger op school al: ‘waarom is dat zo, wie zegt dat dan, hoe komt u daarbij?’ Ik vermoed dat een aantal wiskundeleraren destijds een paar extra grijze haren van mij heeft gekregen.

Tijdens mijn werk is deze houding nooit veranderd. Ik wil nog steeds het naatje van de kous weten en praat in dat verband vooral graag met ‘echte’ vakmensen, de specialisten. Omdat ze zo gepassioneerd over hun professie vertellen en vaak zo trots zijn op wat ze al jaren doen. Daarbij hebben ze de behoefte om het ons ‘leken’ uit te willen leggen. Zeker als je belangstelling toont en vragen blijft stellen. Af en toe verschijnt er dan wel een gefronst voorhoofd tegenover mij: ‘waarom stel jij al die vragen, ben je mij aan het controleren, wat ga je doen met deze informatie?’ Dan realiseer ik mij dat mijn oprechte interesse anders is overgekomen. Dus heb ik geleerd dit vooraf te ondertitelen: ‘ik wil de materie begrijpen, zodat ik jou beter begrijp en wij nog beter kunnen samenwerken.’

Daarbij is het mooie dat mijn interesse, vaak bij anderen ook interesse opwekt. Als ik vragen stel, komen er vragen terug en ga ik vertellen wat ik doe, wat ik leuk vind en hoe ik onze samenwerking zie. Dat is trouwens best lastig, want mijn werk en specialisme komt vooral neer op generalisme …, leg dat maar eens uit. Meestal zeg ik dan dat ik graag mensen en processen wil begrijpen, zodat ik ze met elkaar kan verbinden. Volgens mij vormen capabele facilitaire medewerkers de brug tussen klanten en specialisten. Daarbij vertelt de klant wat hij uiteindelijk wil bereiken en weet ik dat via onze specialisten te vertalen naar de juiste vorm en de juiste processen. Mijn rol is die dan van spil, van initiator, maar ook van degene die vragen stelt en uitroeptekens plaatst. En dat is nodig, zeker als je meerdere processen aan elkaar moet koppelen en er sprake is van verschillende belangen en meningen. Lukt het je vervolgens om het gezamenlijke doel te bereiken met behoud van de winstgevende marges, dan kan de vlag uit.

Maar echt blij word ik pas als ik later een compliment van de klant krijg, dat ze zich zo begrepen hebben gevoeld. Of als ik van onze specialisten hoor dat ik goed naar ze heb geluisterd en dat ik altijd mag bellen voor een volgend project. Op dat soort momenten realiseer ik mij pas hoe bevoorrecht je bent als je nieuwsgierig van aard bent, van mensen houdt en de juiste vragen weet te stellen.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement