Pak uw kans!

Geplaatst op 02 juni 2021 door Redactie

Als straks de kruitdampen van corona zijn opgetrokken, ontwaren we op meerdere punten waarschijnlijk een andere samenleving. Zo is ons denken over het gebruik van kantoren in het afgelopen jaar fors veranderd. Dit zal ongetwijfeld leiden tot de realisatie van andere kantoren, met andere installaties. En dus ….beste installateur, pak uw kans!

Door het ontbreken van een glazen bol, is het voorspellen van de toekomst een lastige en enigszins hachelijke onderneming. Toch weten we een ding zeker: de wereld na corona ziet er anders uit, dan voor corona. Dat geldt zeker voor kantoren. Als de pandemie iets helder heeft gemaakt, dan is het wel dat we ook zonder hen blijken te kunnen. Maar blijven we straks massaal thuiswerken of keren we na de vakantie - als de coronabeperkingen zijn opgeheven - terug naar kantoor?

Zij-aan-zij of functioneel?

Massaal zal het misschien niet zijn, maar ik verwacht een meerderheid van de werknemers terug aan de poort van het kantoor. Zij prefereren een werkdag live met hun collega’s; zij missen nu het gevoel zij-aan-zij samen te werken, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Ja, werken is ook een sociale bezigheid en ja, kantoor is daarbij een belangrijke ontmoetingsplek. Anderen daarentegen, zien het kantoor juist als een functionele locatie, waar je af en toe met anderen afstemt of brainstormt.
Hoe de toeloop in september ook zal zijn, ‘het kantoor’ gaat veranderen. Het wordt meer divers van opzet: er komen brainstormruimten, ontmoetingsplekken en concentratiegebieden. Daarnaast blijft thuiswerken een vast onderdeel van de routine. Hoewel een kleiner, flexibeler kantoor als oplossing voor de hand ligt, is veel in dit verband afhankelijk van de bedrijfscultuur van een organisatie en van het type bedrijfsproces. Daarnaast telt de stem van de medewerker: wat willen zij, aan wat voor soort kantoor hebben zij behoefte?

Kantoor van de toekomst

De kwestie hoe het kantoor van de toekomst eruit gaat zien, heeft straks vooral te maken met het antwoord op de vraag: welke waarde vertegenwoordigen kantoren voor bedrijven en medewerkers? Daarbij spelen drie aandachtspunten een belangrijke rol: duurzaamheid, de kwaliteit van het binnenklimaat en hieraan gekoppeld: de gezondheid van medewerkers. Werd de waarde van een kantoor tot tien jaar terug overwegend bepaald door factoren als de locatie, het aantal parkeerplaatsen en de bereikbaarheid; het kantoor van de toekomst is met name een gezonde, veilige en comfortabele plek om te werken, om te zijn. Met meer dan gemiddelde aandacht voor het binnenklimaat, voor ventilatie, voor de luchtkwaliteit en dus ook voor de installaties.

Uw kans!

En daar zit uw kans. Want deze ‘andere kantoren’ vragen niet alleen om ‘andere installaties’, maar ook om ‘andere, technische oplossingen’. En dus gaat menig organisatie de komende periode op zoek naar een specialist die hen daarbij ondersteunt en adviseert. Naar een installateur die precies weet hoe je een duurzame installatie ontwerpt, realiseert en onderhoudt. Bent u dat? Pak dan uw kans!


Reacties

Albert van Beek

5 juni 2021 om 14.22 uur

Er komt meer bij kijken dan alleen Ontwerpen en leveren Samen werken

Reageren

Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement