Sluiten we vrouwen onbewust uit?

Geplaatst op 25 mei 2021 door Redactie

In de techniek werken relatief weinig vrouwen. Ook in de installatiebranche is hun aantal sterk ondervertegenwoordigd. Ja, in HR-functies of op de afdeling communicatie zwaaien vrouwen al langer de scepter, maar in de operationele lijn zie je ze nauwelijks. Is dat erg? Ja!!

Los van het feit dat elke onderneming volgens mij baat heeft bij een gezonde verdeling van functies tussen mannen en vrouwen, zie ik een nog veel relevantere reden waarom we meer vrouwen moeten interesseren voor een job in onze sector: vrouwen luisteren beter. Of scherper geformuleerd: ze horen meer. En dat is belangrijk, zeker als je met een klant om de tafel zit en een analyse moet maken van het probleem. Waar mannen in zo’n gesprek met één woord meestal al genoeg nemen en vlot doorschakelen naar het oplepelen van een technische oplossing, stellen vrouwen vaker additionele vragen en weten ze uiteindelijk meer.

Mouwen opstropen

Een treffend voorbeeld van bovenstaande bewering, hoorde ik laatst uit onze eigen praktijk. Een directeur van een juridische onderneming had bij ons geïnformeerd naar de mogelijkheden voor extra koeling in zijn pand. Nadat wij hem een installatie hadden geadviseerd en hij akkoord was gegaan met ons voorstel, hebben we deze bij hem gerealiseerd. Een half jaar later liet hij ons echter weten dat hij het nog steeds te warm had: ‘hij moest alsmaar zijn mouwen van zijn overhemd opstropen,’ zei hij. In onze reactie, hebben we vanzelfsprekend eerst de installatie gecheckt, maar die deed het prima! Het probleem - bleek later - was ook niet onze oplossing; de klant wilde ook onder extreme omstandigheden de juiste temperatuur hebben. We hadden simpelweg niet goed naar hem geluisterd!

Leidinggevend

Ik denk dat met vrouwen aan tafel dit soort misverstanden minder vaak voorkomen. Omdat ze over het algemeen minder technisch gedreven zijn en meer mensgericht. Bij hen komen technische producten op de tweede plaats en draait veel, zo niet alles, om gemak, comfort, uitstraling en toegevoegde waarde. Aspecten die juist voor onze klanten cruciaal zijn en voor echte tevredenheid zorgen. Daarom pleit ik voor meer vrouwen in ons soort technische bedrijven. En dan bij voorkeur in functies als directie, projectmanagement en werkvoorbereiding. Maar ik zie ze ook graag terug als tekenaar, calculator en BIM-modelleur.

Mijn vraag

Toch is het de vraag of mijn wens gaat uitkomen, want jonge meiden hebben nauwelijks oog voor een baan in de techniek. En vrouwelijke zij-instromers voelen zich ook slechts mondjesmaat aangetrokken tot onze installatiewereld. Blijkbaar maken we het vrouwen onvoldoende aantrekkelijk. Misschien sluiten wij ze zelfs onbewust een beetje uit. Omdat we mannen zijn… en niet goed weten hoe we het voor hen leuk, aangenaam en verleidelijk kunnen maken. Laten we daarom beginnen met het geven van een groot compliment aan al die vrouwen die in onze sector al met veel plezier en succes werken. Bedankt dat jullie er zijn!


Reacties

Rob Harms

10 juni 2021 om 15.32 uur

En daarom Antonio ben ik zo trots dat januari jl onze oudste dochter ons familiebedrijf is ingestapt om de continuïteit van Monarch Nederland BV te waarborgen. En ik kan nu al zeggen. “ ze is verdomd goed bezig “

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement