Blijft u installateur of wordt u dataleverancier?

Geplaatst op 11 augustus 2020 door Redactie

Steeds meer gebouwen worden tegenwoordig uitgerust met sensoren en slimme software en veranderen hierdoor in een ‘intelligente omgeving’, tjokvol data. Wat doen wij als installateur eigenlijk met deze data? Vooralsnog weinig. Te weinig, want we kunnen er juist zoveel mee. Maar… dat is een kwestie van keuzes maken!

De ontwikkeling naar smart buildings neemt de laatste jaren in Nederland een vlucht. Al deze gebouwen produceren ontelbare data. Data over van alles en nog wat: van de gemiddelde kamertemperatuur tot aan het gebruik van verlichting en van de slijtage van de vloerbedekking tot aan het wc-bezoek en de bezetting van werkplekken. Informatie die alles zegt over het gebruik van het gebouw en dus om meerdere redenen interessant is voor huurder en eigenaar.

Wat willen we?

Vooralsnog gebruiken de meeste installateurs deze data niet of nauwelijks. Vaak reikt ons oog daarbij niet verder dan specifieke installatietechnische data en beperken we ons tot het plegen van regulier en correctief onderhoud. Jammer, want je kunt meer doen met data uit gebouwen en vooral: veel meer betekenen voor je klant. De vraag is echter: willen we dat, willen we meer halen uit deze data? En als we dat willen, hoe gaan we dat dan doen? Kunnen we deze data zelf ontsluiten, analyseren en vertalen en maken we dus een transitie door van installateur naar databedrijf of huren we hier externe specialisten voor in en worden we vanaf dat moment afhankelijk van grote dataleveranciers?

Kansen

Tijdens mijn vakantie – wat is zo’n periode toch waardevol! - liep ik te stoeien met deze vragen. Ik zeg u eerlijk: de antwoorden heb ik nog niet. Wel weet ik dat het traditionele businessmodel van de gemiddelde installateur gaat veranderen. En snel ook. Bij ons werken inmiddels meerdere data-analisten: jonge professionals, zonder installatietechnische opleiding en ervaring. Zij brengen de gevolgen van slimme gebouwen voor ons in kaart en kijken vooral naar de kansen die dit ons bedrijf biedt. Ik spreek bewust van kansen - en niet van bedreigingen - omdat deze ontwikkeling het perspectief van de branche enorm kan verrijken. Ga maar na: met dit ‘gereedschap’ kun je niet alleen installaties - en gebouwen - efficiënter ontwerpen en onderhouden, je kunt er ook gebouwen comfortabeler mee maken en productiever voor de gebruiker. En last but not least…je kunt deze data ook verkopen. Als je dat je wilt!

De keuze wat u met deze ‘smart building-data’ gaat doen, is aan u. Blijft u installateur en beperkt u zich tot uw corebusiness en laat u dus de data voor wat het is of kiest u voor een volstrekt ander businessmodel en verandert u uw onderneming in een verkoophuis van data? Of wordt het een tussenweg, een installateur die ‘iets’ met data doet. Wat u ook doet, denk er nu over na. En wacht niet te lang met kiezen, de kansen liggen nu voor het oprapen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement