Installatiebranche bedwingt Mont Ventoux! Opnieuw!

Geplaatst op 15 september 2016 door Redactie

Sinds de oprichting heeft Alpentocht meer dan 525.000 euro opgehaald voor een aantal goede doelen in de strijd tegen (kinder)kanker. Het begon in 2012 met een klein clubje maar groeide, mede dankzij het enthousiasme van de installatiebranche, uit tot evenement van formaat.

Op 24 september gaan maar liefst 440, met name fietsers, maar ook wandelaars en hardlopers de Mont Ventoux op. Arie Spruijt is uiteraard blij met het toenemend aantal deelnemers. “Dat heeft deels te maken met het enthousiasme van de installatiewereld maar heeft ook te maken met een grotere bekendheid en professionalisering. Voeg daarbij de ervaring van stichtingen als Make-a-Wish en Kika en dan is het niet zo vreemd dat de stijgende lijn er nog steeds in zit. Wij leren iedere keer weer van de laatste keer. Ook bijvoorbeeld wanneer het gaat om de website en het gebruik van social media.”

“Het begon in 2012 met een klein clubje maar groeide, mede dankzij het enthousiasme van de installatiebranche, uit tot evenement van formaat.”

Arie Spruijt zit samen met Roderick Oudemans en Cornel Gaasbeek in de organisatie en is erg ingenomen met de manier waarop de installatiebranche ieder jaar opnieuw gezamenlijk de handen ineenslaat. “Het kost veel tijd en energie maar het geeft ons veel voldoening als je ziet wat we allemaal bereikt hebben. De motivatie en de passie is alleen maar groter geworden.” Arie weet overigens nog niet of de Alpentocht in zijn huidige opzet ook in 2017 wordt voortgezet. “Na een aantal jaren is het wellicht nodig om met wat anders te komen. Een 24-uurs evenement op Zandvoort waarbij er gefietst en gelopen kan worden. Of zoiets. Ik weet het nog niet, maar we denken wel na over een andere, nieuwe manier om geld in te zamelen. Want geld inzamelen blijft nodig, dat staat buiten kijf.”

Make-a-Wish

Peter Douwes, directeur van Make-a-Wish Nederland, fietste vorig jaar zelf omhoog en kwam zichzelf wel een paar keer tegen. “Ik ging zonder enige voorbereiding en heb absoluut afgezien, maar ben blij dat ik het heb gedaan. Ik heb immers de keuze om zoiets te doen en daar ben ik dankbaar voor. Davy, een junior ambassadeur van ons die een progressieve spierziekte heeft, heeft die keuze niet. En daar heb ik veel aan gedacht, vooral toen het wat lastiger ging.” Peter Douwes is onder de indruk van de Alpentocht. “Het is mooi om te zien hoe veel mensen uit één branche gezamenlijk optrekken voor een aantal goede doelen. De Alpentocht is uitstekend georganiseerd en een evenement waar de deelnemers niet alleen veel plezier aan beleven maar ook inspiratie uit halen. Een fenomenaal platform. Overigens gaat er dit jaar ook een team van Make-a-Wish de Mont Ventoux op.”

Kika

Rien Schimmel houdt zich bezig met projecten en acties voor Kika. Rien: “De Alpentocht is bij uitstek geschikt voor het doel dat wij nastreven. Het gaat hier om het ‘allerhoogste’, zowel letterlijk door fietsen of wandelen maar ook figuurlijk. Ook gaat het om de bevrediging van zelf iets willen en kunnen doen. Bovendien is de bewustwording vele malen groter dan wanneer je bijvoorbeeld iets in een collectebus gooit. En als je iets doet, doe het dan met plezier, zeggen wij altijd. Dat is heel belangrijk.

“Wij willen ons steentje bijdragen en iets terugdoen voor de hulp die wij hebben gekregen”

Verder is het bij de Alpentocht kwalitatief allemaal prima geregeld en ook dat past ons. Kinderkanker is zeer specifiek en vraagt om voortdurend onderzoek en nieuwe behandelmethoden. Wij zijn onder de indruk van de Alpentocht. Dat zorgt voor een warm gevoel.” Rien laat verder weten dat het aantal acties voor Kika nog steeds een stijgende lijn laat zien. In 2015 waren dat er maar liefst 5700.

Edwin Seppenwoolde

Op het moment van bellen, het is 2 augustus, staat Edwin Seppenwoolde met zijn vrouw Karin en Fay (4) en Indy (1) onder aan de voet van de Alpe d’Huez. Op vakantie en trainen voor het goede doel. “Trainen is belangrijk, als je de Mont Ventoux op wil. En dat gaan we beiden in september doen. Op de fiets omhoog. De Alpentocht rijden, waarvan een deel van de opbrengst naar Kika gaat. Een hele goede zaak en hard nodig.” Edwin Seppenwoolde wil tot het gaatje, zoals hij het zelf zegt. Een uiterste inspanning leveren, daarover bestaat geen enkele twijfel. Waarom? Omdat zijn dochter Fay dat eind 2014 begin 2015 ook moest. Noodgedwongen. Zij kreeg de diagnose leukemie, onderging een zeer heftige behandeling en is sinds een jaar weer schoon.

Edwin: “Dit kan niet, niet bij zo’n jong kind. Dit bestaat gewoon niet. Dat is een van de eerste dingen die door je hoofd schieten als je hiermee te maken krijgt. Ze lag lang op de intensive care en ze knokte zich er door heen. Met ups en downs. Vier maanden lang. De behandeling sloeg gelukkig aan en dat heeft mijn vrouw en mijzelf gemotiveerd om mee te doen aan de Alpentocht. Om kinderkanker goed te kunnen behandelen is veel onderzoek en dus veel geld nodig. Wij willen ons steentje bijdragen en iets terugdoen voor de hulp die wij hebben gekregen, zo voelt dat.”


Reacties

Gerben Ruumpol

29 september 2016 om 18.59 uur

Het was een super evenement heb ik als deelnemer ervaren, sportiviteit voor het goede doel !! Ik zou het zo weer doen, wel jammer dat het volgend jaar niet meer op een legendarische berg is.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement